Svjetski plivački kup: Lana Pudar na "koti pet"

Kako se primicao kraj utrke, Pudareva je gubila snaga i na kraju se morala zadovoljiti petom pozicijom

21.10.2022. 19:48
  • Podijeli:
lana-pudar-plivanje-insidefoto-srl-alamy-alamy-profimedia.jpg

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) osvojila je peto mjesto na Svjetskom kupu koji se održava u Berlinu, u disciplini 200 metara delfin.

Lana je finalnu utrku otplivala u vremenu 2:06,25 minuta.

Prvo mjesto je osvojila Ilaria Cusinato iz Italije koja je imala vrijeme 2:05.30.

Naša plivačica je dobro krenula u utrku i vodila je nakon prvih 50 metara. Ipak, Italijanka je ubrzo preuzela vođstvo, a Lana je dugo bila na drugom mjestu.

Kako se primicao kraj utrke, Pudareva je gubila snaga i na kraju se morala zadovoljiti petom pozicijom.

Osim Lane i Ilarije, u finalnoj utrci su još nastupali Amina Kajtaz (Hrvatska), Helena Bach (Danska), Laura Lahtinen (Finska), Hali Flickinger (SAD), Lotte Hosper (Nizozemska) i Zsuzsanna (Mađarska).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()