Stevanović: Srbija u procesu stvaranja i učenja, taj put je trnovit

"U svakom segmentu igre imamo baš ogroman prostor za napredak. Vidi se to od početka"

05.08.2023. 12:25
  • Podijeli:
Uroš Stevanović vaterpolo Srbija_Profimedia-64ce08c3cced6.webp Foto: Profimedia

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović samo je djelimično zadovoljan četvrtim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Neki novi Delfini jesu napravili iskorak, uključili se u borbu za medalju, ali su bez nje, kao i olimpijske vize, na koncu ostali.

Mladi strateg tvrdi da srpski vaterpolo ne smije da se zadovoljava četvrtom pozicijom, međutim, pozitivni znakovi su vidljivi:

"Nikada se u Srbiji na četvrto mjesto nije gledalo kao na uspjeh, zbog toga su i postizani rezultati kakvi su postizani. Plasman u polufinale ni sada ne možemo tako da gledamo, jer na velikim takmičenjima, kakvo Svjetsko prvenstvo jeste, Srbija treba da ide na medalju. Tako je bilo, tako treba i da ostane, ambicije ne treba da se mijenjaju. Ostali smo bez medalje u Fukuoki i sa te strane ne mogu da budem zadovoljan. No, pozitivnih stvari jeste bilo. Napravljen je iskorak, konkurentni smo bili najboljim reprezentacijama i dobili utakmicu protiv Italije", izjavio je je Stevanović za Mozzart Sport.

Ono što raduje selektora je veliki, ogroman prostor za napredak:

"Nismo ni blizu onoga kako želimo i možemo da izgledamo. I kako ćemo, nadam se, izgledati u narednom periodu. Daleko smo od gornjih limita. U svakom segmentu igre imamo baš ogroman prostor za napredak. Vidi se to od početka, napredovali smo kroz turnir, na kraju odigrali i dobar meč za treće mjesto. Nažalost, izgubili smo, ali stvari na kojima insistiramo dolaze na vidjelo".

Prema njegovim riječima, na smotri su prikazane i pozitivne i negativne stvari, što je očekivano za nov i mlad tim.

"Nema ekipa koje ne osciliraju kada su u početnoj fazi, tada uvijek ima pozitivnih i negativnih stvari. Više ih je bilo pozitivnih, što je ohrabrujuće pred naredna dva takmičenja, koja su ujedno i kvalifikaciona za Olimpijske igre, ali i prilika za ovaj tim da osvoji odličje. U procesu smo stvaranja i učenja, i to traje. Taj put je trnovit, satkan od pobjeda i poraza, pronalaženja pravih uloga. A, samo pojedinci u klubovima imaju uloge koje od njih očekujem da iznesu u reprezentaciji", jasan je Stevanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()