Rukometni "Zmajevi" danas dobijaju rivale na Evropskom prvenstvu

Po prvi put nalazimo se u trećem šeširu

10.05.2023. 08:08
  • Podijeli:
1682624061-drama-u-cazinu-bh-rukometasi-pokucali-na-vrata-euro-a-644ad25a390ed.webp Foto: RSBiH

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine danas će dobiti protivnike u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Njemačkoj koje će se održati u januaru naredne godine.

Podsjećamo, "Zmajevi" su smješteni u treću jakosnu grupu zajedno s reprezentacijama Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Poljske i Češke te upravo s ovim selekcijama se ne možemo sastati.

BiH je ujedno prvi put u trećem šeširu pa se u našem taboru nadaju nešto lakšem žrijebu nego što je to bio slučaj na prethodne dvije smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Navijači u međuvremenu maštaju o nekoj idealnoj grupi koju bi činile selekcije Islanda, Austrije i Gruzija.

Jakosne grupe:

Prvi šešir: Švedska, Španija, Danska, Norveška, Francuska i Island. Drugi šešir: Njemačka, Nizozemska, Mađarska, Slovenija, Portugal i Austrija.

Treći šešir: Hrvatska, Poljska, Češka, Srbija, Sjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Četvrti šešir: Crna Gora, Farska Ostrva, Gruzija, Švicarska, Rumunija i Grčka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()