Radulović razočaran: Nećemo mentalitet četvrtog mjesta

"Nikada ne smijemo da budemo zadovoljni četvrtim mjestom i uvijek samo medalja mora da nam bude u glavi"

29.07.2023. 14:04
  • Podijeli:
Marko Radulović_Profimedia-64c4fd09cc701.webp Foto: Profimedia

Vaterpolista Srbije Marko Radulović osvajanje četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu ocijenio je kao bolno.

Kako je rekao, Delfini uvijek i u svim okolnostima moraju da se bore za medalju.

Četa Uroša Stevanovića napravila je iskorak u Fukuoki i došla nadomak cilja.

Značajno podmlađena ekipa je uzela dva "skalpa", Crnoj Gori i Italiji, te bukirala polufinale.

No, protiv Grka je uslijedio bolan poraz, a onda je isti epilog ostvaren u utješnoj bici sa Španijom.

"Još jedan bolan poraz... Nikada ne smijemo da budemo zadovoljni četvrtim mjestom i uvijek samo medalja mora da nam bude u glavi. Nećemo mentalitet četvrtog mjesta. Imali smo na prvenstvu dobrih trenutaka, ali smo na kraju pali. Bili smo borbeni, svi smo dali maksimum i čestitam ekipi. Pokazali smo da imamo kvalitet za odličja. Spremaćemo se, bićemo još bolji i očekujem u skorije vrijeme željeni rezultat", i samokritičan i optimističan je Radulović u izjavi za sajt VSS.

Najiskusniji član nacionalnog tima Branislav Mitrović je dodao da se vidjela velika želja da Srbija osvoji medalju, što ga čini zadovoljnim:

"Ali ne pitamo se samo mi. Pokušali smo da Špance uhvatimo ako su nemotivisani poslije poraza od Mađara, međutim, to se nije dogodilo. Imali su sjajan dan u odbrani za koju nismo imali rješenje. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Vjerujem da možemo mnogo bolje. Ako ovako nastavimo da radimo, da se bodrimo, da budemo tim kao što smo bili ovdje, onda možemo da se nadamo borbama za medalju.

Najbolji strijelac prvenstva sa 26 golova Strahinja Rašović čestitao je Špancima na bronzi, ali i svom timu jer je napravo iskorak u odnosu na prošlu godinu.

"Tada smo bili peti na Svjetskom, deveti na Evropskom prvenstvu. Ovdje smo igrali za medalju. Na pravom smo putu, nije mala stvar biti četvrti. Za sve nas a posebno za mlade igrače ovo je veliko iskustvo. Bićemo još bolji. Ostaje žal za medaljom, no, sve je to dio procesa u kojem se nalazimo. Idemo naprijed. Što se tiče titule najboljeg strijelca, uvijek govorim kako je vaterpolo kolektivan sport u kojem snagom kolektiva iskoče pojedinci. Dugujem zahvalnost timu i trenerima jer da njih nije bilo, ne bi ni bilo ovih golova", skroman je Rašović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()