Povratak Crnih strijela: W14 kreiran da bude šampion

Novog aduta ćemo gledati u povratničkoj boji, crnoj, koja je krasila Strijele u sezonama 2000. i 2001.

15.02.2023. 11:22
  • Podijeli:
Mercedes W14_Mercedes AMG F1-63eca745645a5.webp Foto: Mercedes AMG F1

Mercedes je pretposljednji otkrio karte i predstavio W14, bolid koji je, kako kažu u Brekliju, kreiran da bude šampion.

Novog aduta ćemo gledati u povratničkoj, crnoj boji, koja je krasila Strijele u sezonama 2020 i 2021.

Jedan od razloga promjene je smanjivanje ukupne težine automobila zarad brzine, a drugi je potvrda da je tim i dalje maksimalno posvećen borbi za raznovrsnost i jednakost koja je postala njegov DNK.

Mečka je, pomalo neočekivano, prošlu sezonu dočekala nespremna. Problem poskakivanja umnogome je usporio ekipu. A kada je on bio riješen, konkurencija je bila već daleko ispred.

Iz Breklija sada stiže nova kreacija koja je mnogima "zapala za oko". Nema sumnje da će W14 biti pri vrhu, ako ne i na samom vrhu grida.

Tome se nadaju šef Toto Volf, piloti Luis Hamilton i Džordž Rasel, te "novi kolač", Mik Šumaher, koji je od ove godine rezervni vozač.

"Naša nadanja i očekivanja su da uvijek budemo sposobni da se borimo za titulu. No, naši rivali su bili izuzetno jaki prošle godine koju smo proveli pokušavajući da ih "uhvatimo". Da bismo se trkali na vrhu, neophodna nam je odlučnost, timski duh, fleksibilnost. Ne bojimo se nijednog izazova. Na prvo mjesto stavljamo tim. Prevrnućemo svaki kamen u potrazi za milisekundama. Ove godine, dajemo sve da se vratimo na tron", odlučan je Volf.

Lider ekipe iz Breklija je pojasnio zašto su Strijele od ove godine ponovo u crnom.

"Bolid je bio pretežak prošle godine. Pokušali smo da "istisnemo" svaki gram. Zato se istorija ponavlja. Vidjećete neke dijelove od izvornog ugljenika, dok će neki biti ofarbani u mat crnu. Naravno, kada smo u 2020. promijenili boje, glavni razlog je bio da podržimo raznovrsnost i jednakost. Ti ciljevi su uvijek blizu našeg srca i radosni smo što se vraćamo crnoj boji", zaključio je Volf.

Jesu li u Mercedesu "pogodili" sa W14, saznaćemo tokom testiranja u Bahreinu od 23. do 25. februara. Sedmicu kasnije slijedi premijera sezone, na istoj pisti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()