Poražena je Francuska: Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu

Srbija je večeras slavila sa 14:10 i tako se izborila za duel sa Mađarima u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

10.01.2024. 20:15
  • Podijeli:
PXL_090124_108363570 vaterpolo reprezentacija srbije Sanjin StrukicPIXSELL-659d9fe16d1d4.webp Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se večeras u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto  je u osmini finala bila bolja od selekcije Francuske.

Bila je to repriza susreta iz septembra 2022, kada su se ove dvije selekcije sastale u istoj fazi takmičenja, ali  ovoga puta ishod je bio drugačiji. Podsjetimo, na prethodnom Evropskom prvenstvu Francuzi su Srbiju šokirali pobjedom od 10:9 i eliminisali iz borbe za medalje, ali večeras su im se srpski ”delfini” revanširali sa kamatom.

Srbija je večeras slavila sa 14:10 i tako se izborila za duel sa Mađarima u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Drašović, Vico i Mandić pogađali za srpskitim u prvoj četvrtini, koju je Srbija dobila sa 3:2, ali su Francuzi uzvratili u drugoj, kada su napravili preokret na 6:5 u svoju korist, pišu Sportske.net.

Pred sam kraj druge dionice, Dušan Mandić je pogodio za izjednačenje na 6:6 i to je bio uvod u znbatno bolji period igre srpskogg tima, koji je u naredne dvije četvrtine stigao do ubjedljivog trijumfa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()