Planeta pod nogama: Srbija bez poraza do svjetske krune

Plave gracije su u velikom stilu, autoritativno, efikasno, bez poraza, otišle do kraja i odbranile krunu osvojenu prije četiri godine u Japanu

15.10.2022. 21:30
  • Podijeli:
Odbojkašice Srbije pehar_FIVB-1665867685657.webp Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije su nove-stare šampionke planete.

Plave gracije su u velikom stilu, autoritativno, efikasno, bez poraza, otišle do kraja i odbranile krunu osvojenu prije četiri godine u Japanu.

Posljedna "žrtva" Tijane Bošković i društva bile su Brazilke koje su u "jednosmjernom" finalu položile oružje - 3:0 (26:24, 25:22, 25:17).

Istoriju u Apeldornu su, pored najbolje na svijetu, pomenute Boškovićeve, ispisale i Brankica Mihajlović, Jovana Stevanović, Sara Lozo, Bianka Buša, Bojana Drča, Mina Popović, Katarina Lazović, Slađana Mirković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Bojana Milenković, Maja Aleksić, Aleksandra Jegdić.

Priznanje treba odati i selektoru Danijeleu Santareliju. Mladi italijanski stručnjak hrabro se uhvatio u koštac sa izazovom, od prvog dana govorio da je cilj medalja i - na koncu je uzeo onu najsjajniju.

Završni, 12. srpski ispit odigran je po sličnom scenariju kao i prethodnih 11.

Plave gracije, ove večeri u crvenim dresovima, polako su hvatale zalet, nisu paničile ni kada je rival vodio, ne odustajući od svojih principa u igri.

Brazil je imao 18:17 u prvom setu, a Srbija pokazala zube i preokrnula situaciju.

Vodio je protivnik 16:13 u drugoj dionici. Međutim, šampionski gen njegovan godinama je bio jači. Jovana, Teodora, Bianka, Mina... su ubacile u brzinu više, napravile seriju 7:0 i za tili čas povele 2:0.

Treća dionica je bila igra mačke i miša. Srpkinje su se igrale odbojke te nadmoćno udarile pečat na pehar.

Boškovićeva je upisala 24 poena, Stevanovićeva 11, Buša osam, Popovićeva i Lozo po sedam, Drča šest... Na drugoj strani, Gabi, Karolina da Silva i Lorene Žeraldo su brojale do devet. 

Gracije su od večeras višestruke prvakinje svijeta. Odavno nose isti epitet kada je kontinentalna odbojka u pitanje. Na Terazijama 35 nedostaje samo olimpijsko zlato. A Pariz 2024. nije daleko...

Do tada, neka se slavi. Zajedno sa navijačima, tradicionalno, uslijediće fešta, u nedjelju, od 20 časova ispred Skupštine Beograda.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()