Opasan propust na Suzuki: Gasli se umalo zabio u traktor

"Šta do đovala? Traktor? Otkuda traktor na stazi? Upravo sam prošao pored njega. Ovo je neprihvatljivo. Mogao sam je*eno da poginem"

09.10.2022. 08:33
  • Podijeli:
Pjer Gasli Suzuka_Screenshot-1665299440631.webp Foto: Screenshot

Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli za dlaku je izbjegao tragediju tokom tke Formule 1 za Veliku nagradu Japana na potopljenoj Suzuki.

Već u prvom krugu, u gotovo nemogućim uslovima za vožnju, odustali su Karlos Sajnc i Aleks Albon. Direkcija trke brzo je reagovala i pozvala bezbjednosno vozilo na pistu, a nedugo potom istaknuta je i crvena zastava, što je značilo da se trka prekida i da se bolidi moraju vratiti na startni grid.

Pri povratku na isti Gasli se zatekao u srednjem dijelu staze i ostao šokiran prizorom koji je vidio.

Naime, traktor zadužen za izvlačenje bolida bio je unutar bijelih linija asfalta, na trkačkoj putanji. Srećom, francuski pilot se nalazio na desnoj strani piste i katastrofa je izbjegnuta.

"Šta do đovala? Traktor? Otkuda traktor na stazi? Upravo sam prošao pored njega. Ovo je neprihvatljivo. Mogao sam je*eno da poginem". Sjetite se šta se ovdje već desilo. Ne mogu da vjerujem", urlao je putem timskog radija Gasli koji snosi dio odgovornosti jer je pod crvenom zastavom vozio prilično brzo.

Bez obzira na to, ovakve stvari su neprihvatljive i čelnici F1 i FIA moraće da porade na bezbjednosnim protokolima.

A svima je još u sjećanju tragedija koja se na kultnoj pisti dogodila prije osam godina. Tada je adut Marusije Žil Bjanki u identičnim uslovima izletio sa staze, zabio se u traktor i podletio pod njega.

Zadobio je teške povrede glave, hitno je prebačen u bolnicu i operisan. Ljekari su se za njegov život borili sve do 17. jula 2015, kada je, nažalost, preminuo.

Pilot Red Bula Serhio Perez jasno je stavio do znanja šta misli o ovom propustu.

Čekajući nastavak trke, Meksikanac se sljedećom porukom oglasio na Tviteru:

"Kako da svima jasno kažemo da nikada ne želimo da vidimo traktor na stazi? Izgubili smo Žila zbog takve greške. Ovo što se dogodilo danas je potpuno neprihvatljivo. Nadam se da sam danas posljednji put vidio traktor na stazi".

Meklarenov Lando Noris je "tvitao" u istom stilu:

"Wtf. Kako se ovo dogodilo? Izgubili smo život u ovakvoj situaciji prije nekoliko godina. Mi rizikujemo svoje živote, posebno u ovakvim uslovima. Želimo da se trkamo. Ali ovo... Neprihvatljivo".

Trku gleda i otac tragično nastradalog Žila, Filip Bjanki. Na Instagramu je žalosno konstatovao:

"Nema poštovanja za živote vozača. Nema poštovanja za uspomenu na Žila. Nevjerovatno", napisao je Bjanki senior uz pet ljutih emodžija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()