Oboren prvi svjetski rekord u 2024.

Rekord sada iznosi 14 minuta i 13 sekundi, čime je za 16 sekundi nadmašima prethodni koji je držala Etiopljanka Senbere Teferi

01.01.2024. 16:18
  • Podijeli:
Beatris Čebet_trcanje_rekord_foto_X-6592cb32575e5.webp Foto: X/@OnDemand_News

Kenijska atletičarka Beatris Čebet oborila je rekord na dionici od pet kilometara, na uličnoj trci u Barseloni.

Rekord sada iznosi 14 minuta i 13 sekundi, čime je za 16 sekundi nadmašima prethodni koji je držala Etiopljanka Senbere Teferi.

Čebet je ujedno postavila ženski rekord i u mješovitim trkama, jer je bila za šest sekundi brža od vremena koje je 2021. godine zabilježila Etiopljanka Ejgajehu Taje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()