Nova blamaža rukometaša BiH, ovaj put od Rumunije

Težak poraz

06.01.2024. 15:42
  • Podijeli:
rukomet repka rs bih 23-65685fdbb8e77.webp Foto: RS BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela i treću blamažu i porazom od Rumunije završila nastup na Yellow Cupu u Švicarskoj.

Izabranici Irfana Smajlagića su u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak Evropskog prvenstva izgubili od Rumunije rezultatom 29:19.

Za razliku od prve dvije utakmice gdje su izgubili od Argentine rezultatom 32:23, te Švicarske rezultatom 39:21, ovaj put odbrana je koliko-toliko bila dobra, no napadački učinak naših rukmetaša je bio katastrofalan.

U prve 24 minute susreta naši rukometaši su postigli samo tri gola, a na poluvremenu je pored "BiH" stajala mizerna brojka 6.

U drugom poluvremenu naši igrači su zaigrali malo bolje, ali konačnih 29:19 za Rumune ipak ne možemo okarakterisati kao iole solidan rezultat.

Naši rukometaši iz Švicarske putuju na Evropsko prvenstvo u njemački Mannheim, a prvu utakmicu u grupi E igraju 11. januara protiv Švedske.

Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()