Nemilosrdni šampion: Ferstapen rastužio tifoze na Monci

"Odvezli smo sjajnu trku. Brzina je bila tu, kontrolisali smo sve", izjavio je Maks koji je upisao prvenac na čuvenoj pisti

11.09.2022. 17:09
  • Podijeli:
Maks Ferspan Monca Press Association Pixsell.jpg Foto: Press Association / Pixsell

Juče fešta, danas muk! Vozač Red Bula Maks Ferstapen dominantnom vožnjom na kultnoj Monci utišao je feštu tifoza koji su 24 sata ranije slavili pol-poziciju Ferarijevog aduta Šarla Leklera.

Aktuelni šampion i lider Formule 1 zbog promjene motora Veliku nagradu Italije startovao je kao sedmi, Bikovi su zbog toga podešavanja bolida podredili uslovima u trci, a ne kvalifikacijama, što se višestruko isplatilo.

Jer, Holanđanin je nakon dobrog starta uspio da obiđe sve rivale osim prvoplasiranog Leklera koji je otišao u boks na zamjenu guma.

Kako su Maksovi pneumatici bili u mnogo boljem stanju, on je odlučio da mnogo duže ostane na stazi i tako "pokrije" bilo kakvu prijetnju.

U finišu je bilo nagovještaja drame nakon odustajanja Danijela Rikarda, međutim, kako redari nisu uspjeli da uklone njegov bolid, trka je okončana pod "sejfti karom".

"Odvezli smo sjajnu trku. Brzina je bila tu, kontrolisali smo sve", izjavio je Maks koji je upisao prvenac na čuvenoj pisti.

Lekler je morao da se zadovoljni drugim mjesto, dok je treći bio Mercedesov as Džordž Rasel.

Druga uzdanica Propetog konjića Karlos Sajnc bio je jedan od junaka dana, s obzirom na to da je kroz cilj prošao četvrti, a startovao 18.

Kapa dole i Niku de Vrisu, koji je "uskočio" u bolid Vilijamsa umjesto bolesnog Aleksa Albona i na debiju u najbržem karavanu osvojio fascinantno deveto mjesto koje donosi dva boda.

Sljedeća trka vozi se 2. oktobra u SIngapuru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()