Mirsad Terzić zvanično riješio pitanje klupske budućnosti

Iskusni rukometaš je produžio vjernost Wisła Płock na još jednu sezonu te će u poljskom klubu ostati do kraja sljedeće sezone

28.12.2023. 11:05
  • Podijeli:
mirsad-terzic-anadolija.jpg

Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić je uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj potvrdio fantastične vijesti.

Iskusni rukometaš je produžio vjernost Wisła Płock na još jednu sezonu te će u poljskom klubu ostati do kraja sljedeće sezone.

Terzić je u redove Wisłe stigao u sezoni 2020/2021 iz redova mađarskog velikana Veszprema te je dokazao svoju klasu i brzo postao zaštitni znak odbrane poljskog sastava.

"Veoma sam sretan i ponosan što ću i sljedeće sezone igrati u redovima ovog kluba. Radimo zajedno vrhunski posao koji će nam se isplatiti u budućnsoti. Idemo Wisła Płock", rekao je Terzić nakon potpisa ugovora.

Sportski direktor poljskog kluba Adam Wiśniewski je također istakao zadovoljstvo zbog ostanka 40-godišnjeg Terzića.

"Sretan sam što je tako iskusan igrač poput Mirsada Terzića pristao produžiti ugovor sa našim klubom. Uprkos njegovim godinama, Terzić se uklapa fantastično u našu defanzivnu formaciju što je dokazao kroz prethodne sezone. Također, pomaže mladim igračima da se što prije adaptiraju i prilagode na zahtjeve koje nosi seniorski rukomet", kazao je Wiśniewski.

Terzić je u karijeri igrao za Željezničar, Izviđač, Zagreb, Celje te Veszprem gdje je bio 11 godina prije nego li je 2020. godine prešao u Poljsku.

Za reprezentaciju BiH igra od 2021. godine, a dosad je za našu selekciju odigrao 171 utakmicu i postigao 472 pogotka u najdražem dresu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()