Miočić uoči borbe s Jonesom: Udaram mnogo jače nego što mnogi misle

Spektakl na rasporedu u novembru u New Yorku

20.09.2023. 13:38
  • Podijeli:
jones_miocic - ufc screenshot-6405d5c80eeb0.webp Foto: Screenshot/UFC

Jon Jones (36) i Stipe Miočić (41) 11. novembra u New Yorku na eventu UFC 295 borit će se za naslov prvaka teške kategorije. Jones, koji je cijelu karijeru bio u poluteškoj kategoriji, samo se jednom borio s teškašima i tada je u prvoj rundi pobijedio Cyrila Ganea. 

Miočić je u avgustu navršio 41 godinu. Zadnji put borio se prije dvije godine, kada je izgubio od Francisa Ngannoua.

Jones smatra da meč s Miočićem ima najviše smisla uprkos tome što je u teškoj kategoriji puno zanimljivih boraca. Ističe kako su njih dvojica ostvarila nevjerojatne rezultate tokom karijere. 

Miočić bi se nakon borbe s Jonesom mogao penzionisati, što je dodatan razlog za organizaciju ovog meča.

Miočić je trenutno u fazi priprema, a za američke medije je izjavio: "Bacat ću bombe i dobro se zabavljati. Radit ću ono što najviše volim. Jonesu ću priuštiti pravu borbu. Trebaju ga brinuti moja brzina i snaga udarca. Udaram mnogo jače nego što mnogi misle. A imam i odličan borilački IQ. Mnogu se na sve dobro prilagoditi, a kada se nešto dogodi, uvijek pronađem izlaz."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()