Miočić odgovorio na pitanje hoće li mu borba s Jonesom biti zadnja u karijeri

Borba na rasporedu 11. novembra

02.10.2023. 12:02
  • Podijeli:
jones_miocic - ufc screenshot-6405d5c80eeb0.webp Foto: Screenshot/UFC

Stipe Miočić vraća se u UFC-ov oktogon dvije godine i osam mjeseci nakon što je izgubio pojas teškaškog prvaka od Francisa Ngannoua. Protivnik najuspješnijem teškašu svih vremena 11. novembra u New Yorku bit će legendarni Jon Jones, koji je u martu protiv Ciryla Ganea osvojio taj naslov.

Američkom borcu porijeklom iz Rtine kraj Zadra bit će to 25. borba u karijeri (20-4), ali prva u petom životnom desetljeću. Zato su 41-godišnjeg Stipu u intervjuu za ESPN pitali hoće li mu borba s Jonesom biti i posljednja. "Uvijek postoji mogućnost", rekao je Miočić. "Razmišljam o penzionisanju još od svoje prve borbe na UFC-u 136. Vidjet ćemo, trenutno ne brinem o tome, nego o borbi."

Jones je pet godina mlađi, ali ni on nakon eventualne pobjede ne bi više imaš što za dokazivati, kao višestruki prvak u poluteškoj kategoriji koji je osvojio titulu u teškoj i odbranio je protiv čovjeka koji ju je obranio više puta nego bilo ko u historiji. Zato Amerikance muči hoće li i njemu to biti posljednja borba.

"Možda, a možda i ne. Ne razmišljam o tome, on neka brine o tome, a ja ću brinuti o sebi", poručio je Stipe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()