Mikaela Shiffrin postala Snježna kraljica

Shiffrin je do pobjede u Zagrebu došla u ukupnom vremenu od 1:36.42

04.01.2023. 18:11
  • Podijeli:
Mikaela Shiffrin_foto_reuters-63b5b34c214e5.webp Foto: Reuters

Američka skijašica Mikaela Shiffrin slavila je u trci slaloma u Zagrebu, na Sljemenu, i tako stigla do 81. pobjede u karijeri. Drugo mesto pripalo je Petri Vlhovoj dok je Anna Swen Larsson bila treća.

Vodeća u generalnom plasmanu slaloma Mikaela Shiffrin dominirala je i u Zagrebu. Ona je pobjedom na Sljemenu, 81. u karijeri izjednačila rekord po broju pobjeda u Svjetskom kupu u ženskoj konkurenciji i sada je ispred nje samo Lindsey Vonn koja ima 28 pobjede. Shiffrin je sjajnim nastupom u obje vožnje upisala petu vezanu pobjedu u Svjetskom kupu.

Shiffrin je do pobjede u Zagrebu došla u ukupnom vremenu od 1:36.42.

Drugo mjesto zauzela je Petra Vlhova iz Slovačke sa zaostatkom od 0.76 sekundi i ukupnim vremenom 1:37.18.

Sjajna druga vožnja donijela je Anni Swen Larsson treće mjesto (1:37.63).

Vendi Holdener je bila četvrta, dok je, kao i trećeplasirana Swen Larsson, zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji, peto mjesto zauzela Ana Bucik iz Slovenije.

Hrvatica Leona Popović bila je 10 (1:39.44), a Neja Dvornik iz Slovenije zauzela je 17. mjesto.

Shiffrin je tako nastavila dominaciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa i sada ima 975 bodova, ispred Vlhove koja ima 596.

U poretku slaloma, Shiffrin na prvom mejstu ima 975 bodova, Vlhova ima 596.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()