McGregor objavio UFC povratak i zakazao veliku borbu

Godinama čekanja došao je kraj

31.12.2023. 19:53
  • Podijeli:
conor mcgregor reuters-648bf87f242e9.webp Foto: Reuters

Irac Conor McGregor službeno je potvrdio datum svog povratka u oktagon i najavio je borbu protiv Michaela Chandlera.

McGregor je iskoristio priliku i u novogodišnjoj poruci otkrio da se tokom narednog ljeta vraća borbama. Protivnik će biti Michael Chandler 29. juna u Las Vegasu.

"Dame i gospodo, sretna vam svima Nova godina. Želio bih objaviti datum povratka. Notorious Conor Mcgregor najveći povratak svih vremena izvest će u Las Vegasu na International Fight Weeku 29. juna. I to s protivnikom Michaelom Chandlerom", naveo je McGregor na društvenim mrežama.

UFC još uvijek nije potvrdio ovu borbu, niti ima najavljen događaj za 29. juni. Međutim, u tom rasponu tradicionalno se održava Međunarodna sedmica borbi (International Fight Week).
Ako se borba zaista održi, bit će to prva borba bivšeg dvodivizijskog prvaka otkako je slomio nogu u porazu od dugogodišnjeg rivala Dustina Poiriera na UFC 264 eventu u julu 2021. godine.

McGregor u karijeri ima omjer od 22 pobjede i šest poraza, a u Las Vegasu će pokušati da prekine niz od dvije uzastopne borbe u kojima je doživio poraz od Poiriera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()