Lando Norris u Brazilu postao vlasnik neobičnog rekorda u F1

U Brazilu se probio sa šestog mjesta na startu do drugog mjesta

06.11.2023. 19:00
  • Podijeli:
Lando Noris-63eb70dab4bab.webp Foto: Profimedia

Lando Norris je odvozio sjajnu trku za Veliku nagradu Brazila u Formuli 1 i osvojio drugo mjesto.

Vozač McLarena je sada izjednačio rekord po broju podijuma za vozača, koji još nemaju nijednu pobjedu. Britanac je među trojicom najboljih završio 13 puta i izjednačio se sa Nickom Heidfeldom u ovoj statističkoj kategoriji.

Lando je ove godine čak sedam puta bio na postolju, a posebno je impresivan u drugom dijelu sezone. U Brazilu se probio sa šestog mjesta na startu do drugog mjesta.

“Broj dva je očigledno u ovom trenutku maksimum. Jednostavno Verstappen je u ovom trenutku nedodirljiv”, rekao je Norris.

Verstappen je ove godine pobijedio na 17 od 20 trka. Na dvije je najbrži bio drugi vozač Red Bulla Sergio Perez, a jedan trijumf ima Carlos Sainz, as Ferrarija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()