Joshua večeras ima prvu borbu nakon dva poraza od Usika

Britanski borac nikad nije bio teži za jednu borbu

01.04.2023. 11:33
  • Podijeli:
anthony joshua - reuters-6427f48c8fcdf.webp Foto: Reuters

Bivši prvak svijeta u teškoj kategoriji Anthony Joshua večeras u londonskoj O2 Areni ima prvi meč nakon augusta prošle godine, kad je drugi put zaredom izgubio od Oleksandra Usika.

Protivnik će mu biti Amerikanac Jermaine Franklin, koji je u 22 borbe karijere jedini poraz doživio u posljednjoj, u novembru protiv Dilliana Whytea.

Joshui je ovo meč u kojem mora pobijediti kako bi si vratio kredibilitet nakon dva uzastopna poraza i ponovno ga stavio među izazivače za pojaseve koje drže Usik i Tyson Fury.

U tu borbu Joshua ulazi teži nego ikad u karijeri, na službenom vaganju imao je 115.8 kilograma, oko pet više nego u posljednjem meču protiv Usika. Franklin je sa 106.2 skoro deset kila lakši.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()