Ferstapen stigao do 50. pobjede u karijeri: Hamilton i Lekler diskvalifikovani

Ferstapen je utrku započeo sa 6. pozicije, ali se dobrom taktikom i korištenjem nekoliko pogrešaka svojih konkurenata našao na vrhu

23.10.2023. 12:08
  • Podijeli:
max verstappen_tanjug ap-650febc87ce25.webp Foto: Tanjug/AP

Nizozemski vozač "Red Bull Racinga" Maks Ferstapen (Max Verstappen) upisao je svoju 50. pobjedu u karijeri, nakon što je slavio na Velikoj nagradi SAD-a u Ostinu.

Ferstapen je utrku započeo sa 6. pozicije, ali se dobrom taktikom i korištenjem nekoliko pogrešaka svojih konkurenata našao na vrhu.

Također, treba napomenuti da su Luis Hamilton (Lewis), koji je završio 2. i Šarl Lekler (Charles Lecler), koji je bio 6. na kraju utrke, diskvalifikovani poslije utrke zbog tehničkih nepravilnosti na njihovim bolidima.

Hamiltonova diskvalifikacija znači da je Lando Noris (Norris), vozač McLarena, završio kao 2., dok je Karlos Sains (Carlos Sainz), treći. Serhio Perez (Sergio) je završio kao četvrti, dok su bodove osvojili još Pjer Gasli (Gasly), Lens Strol (Lance Stroll), Juki Cunoda (Yuki Tsunoda), Aleks Albon i Logan Sardžent (Sargent).

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()