Džošua "uspavao" bivšeg prvaka Evrope

Džošua je sjajno pripremio udarac za nokaut

13.08.2023. 16:26
  • Podijeli:
anthony_joshua - reuters-63e212d5067ce.webp Foto: Reuters

Nekadašnji svjetski bokserski prvak Entoni Džošua je nokautirao bivšeg evropskog prvaka Roberta Heleniusa u sedmoj rundi meča u Londonu.

Borba večeri u Londonu je trebala biti između Džošue i Dilijana Vajta, ali Vajt je pao na doping testu, te je Helenius uskočio kao zamjena i idržao je sve do sedme runde.

Džošua je sjajno pripremio udarac za nokaut, a potom je desnim direktom "uspavao" 39-godišnjeg Finca koji je ostao nepomično ležati na podu nekoliko trenutaka.

Tridesettrogodišnji Britanac se u govoru nakon meča zahvalio Heleniusu što je spasio događaj i pristao se u posljednji trenutak boriti protiv njega.

Entoni je sada na skoru od 26 pobjeda i 3 poraza. Ovo mu je bio 23. nokaut u karijeri, ali i prvi nakon 2020. godine, navodi "Klix".

Helenius je doživio peti poraz u 37 borbi, a ovo bi mogao biti i kraj njegove karijere s obzirom da je u tri posljednje borbe dva puta teško nokautiran.

Britanac sada čeka novog protivnika u misiji povratka na tron, a najvjerovatniji rivali su mu Diontaj Vajlder ili Tajson Fjuri.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()