Deontay Wilder i dalje ne odustaje: "Tyson Fury je varalica i ne podnosim tog tipa"

Dvojica boksera odradili trilogiju

31.03.2023. 09:08
  • Podijeli:
fury-anadolija.jpg

Koliko je samo Deontay Wilder "vadiona" pronalazio u porazima od Tysona Furyja, ali optužba da je Fury u drugom meču nastupao s tupim, metalnim predmetom u rukavicama, definitivno je jedna od najbizarnijih.

‘‘Bronze Bomber‘‘ mrtav ozbiljan u više navrata uvjeravao je svijet da je Fury varao na taj način, ali apsolutno ništa nije mogao dokazati. Optužbama na račun Furyja tada se priključio i Marsellos Wilder, mlađi brat Deontayja Wildera. Imao je Wilder još raznoraznih izlika, ali na kraju je izgubio i treći međusobni obračun, a trilogija je završila s dvije pobjede Furyja i jednim remijem.

Godina i pol prošla je od trećeg obračuna Furyja i Wildera, ali Deontay Wilder i dalje ne može preći preko tih poraza, a još uvijek se drži i optužbi za varanje. U razgovoru za ES News, Wilder je dao najnoviji osvrt na Furyja, a dotaknuo se i činjenice da se podosta prijateljski pozdravio s Furyjem u drugom mjesecu ove godine, uoči meča između Tommyja Furyja i Jakea Paula.

"Mnogi su me vidjeli s Furyjem. Postoje mjesta i vrijeme za određene stvari. Ja ne podnosim tog tipa. On je varalica, a ja znam puno toga o njemu", započeo je Wilder, a potom je nastavio s kritikama.

"Mnogi ljudi s vrha znaju puno toga i ne mogu biti zavarani. Ono je bio teritorij primirja. Ne volimo jedan drugog, ali možemo biti na istom mjestu u isto vrijeme. Drukčije bi bilo da sam ga susreo negdje izvan eventa. Tada reagiram sukladno svojoj energiji i osjećajima, a ja sam jako nepredvidljiva osoba. Fury nije znao što ću učiniti, osjetio sam to, ali postoji mjesto i vrijeme za sve", rekao je Wilder.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()