Cormier: Strah me i pomisliti što će biti ako Jones izdominira Miočića

Čeka nas pravi spektakl u julu

13.03.2023. 15:10
  • Podijeli:
jones_miocic - ufc screenshot-6405d5c80eeb0.webp Foto: Screenshot/UFC

Stipe Miočić borit će se protiv Jona Jonesa za titulu prvaka teške kategorije u UFC-u. Jones je dugo čekao svoju prvu borbu u toj kategoriji, no bio je izvrstan protiv Ciryla Ganea te završio meč za dvije minute. Svoja je razmišljanja o borbi Miočića i Jonesa podijelio nekadašnji Stipin protivnik Daniel Cormier.

"Jones može napraviti u parteru nešto što borci iz teške kategorije nikad nisu vidjeli. Ciryl Gane izgledao je šokirano, ali Stipe Miočić neće biti šokiran kad dođe u oktogon. Jones također neće biti šokiran jer se bori protiv najvećeg teškaša svih vremena. Jonesov debi je bio dobar koliko je mogao biti", rekao je Cormier.

"Za njega i njegov tim Stipe će biti puno teži protivnik. Ali dajte da vas ovo pitam. Ako Jones ispuni obećanje i izdominira Stipu, postoji li iko u teškoj kategoriji ko ga može izazvati? Plaši me ta pomisao", rekao je nekadašnji UFC-ov prvak u svom podcastu na YouTubeu.

Miočić ima 40 godina, a zadnji se put borio prije dvije godine, u proljeće 2021. Tad ga je pobijedio Francis Ngannou i uzeo mu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Miočić bi se protiv Jonesa trebao boriti 8. jula ove godine, na eventu UFC 290.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()