Banjaluka dobila prvu dvoranu borilačkih sportova

Banjaluka je dobila prvu savremeno opremljenu multifunkcionalnu dvoranu borilačkih sportova, koja je smještena u suterenu sportske dvorane na Laušu

14.06.2023. 17:35
  • Podijeli:
dvorana-6489de361dbc1.webp Foto: Grad Banjaluka

Otvaranju novouređene dvorane prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je izrazio zadovoljstvo što je nakon više decenija čekanja Banjaluka dobila prvu dvoranu prilagođenu svim vrstama borilačkih sportova.

"Banjaluka ima veliki broj klubova borilačkih vještina i ovakva dvorana bila je potrebna našem gradu, jer je prostor u potpunosti prilagođen toj vrsti sporta. Dvorana je prilagođena za boks, džudo, džiju-džicu, karate, ali i za mnoge druge borilačke sportove", poručio je gradonačelnik.

Kako je objasnio, za novu dvoranu, koja raspolaže sa dva ringa, za boks i džudo, i zauzima površinu oko 400 metara kvadratnih, izdvojeno je oko 300.000 KM.

"Opremljena je najsavremenijom opremom i zadovoljava sve evropske i svjetske standarde, sa teretanom, svim neophodnim rekvizitima, svlačionicama, kupatilom i svom pratećom opremom. Ova dvorana otvara jednu potpuno novu perspektivu razvoja sporta u našem gradu", rekao je Stanivuković.

Naglasio je da je izgradnjom ove dvorane obezbijeđen prostor za trenažne procese brojnih klubova borilačkih vještina, čime će za ostale sportove, poput rukometa, odbojke i košarke, od sada na raspolaganju biti veći broj termina u drugim dvoranama.

"Iako je ovo prva dvorana borilačkih vještina u našem gradu, na ovome nećemo stati. Nastavljamo s aktivnostima na afirmaciji sporta i unapređenju sportske infrastrukture za sve vrste sporta", zaključio je Stanivuković.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da je Banjaluka oduvijek bila grad boksa i grad sporta, te da danas može biti ponosna na novu dvoranu borilačkih sportova.

"Uvjeren sam da će baš ovdje stasavati neki novi klinci i neki novi šampioni, koji će proslaviti Banjaluku i Republiku Srpsku", istakao je Borovčanin, izrazivši nadu da će Skupština grada Banjaluka usvojiti prijedlog da dvorana ponese ime slavnog boksera Radovana Bisića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()