Amel Tuka će na Olimpijskim igrama u Parizu trčati na jedinstvenoj atletskoj stazi

Kompanija koja dorađuje završni sloj na tartan stazi saopštila je da će isti imati jedinstvenu ljubičastu boju

14.03.2024. 20:00
  • Podijeli:
Amel Tuka_Khalil Hamra AP Tanjug-6404d441810ef.webp Foto: Khalil Hamra / AP / Tanjug

Italijanska kompanija Mondo objavila je zanimljive informacije vezane za atletsku stazu koja će biti postavljena na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Kompanija koja dorađuje završni sloj na tartan stazi saopštila je da će isti imati jedinstvenu ljubičastu boju.

Umjesto dosadašnje oker boje koja se tradicionalno koristila za atletska takmičenja, organizatori su odlučili da Olimpijske igre u Parizu budu jedinstvene po ljubičastoj boji koja će biti korištena samo za ovogodišnje izdanje Igara.

Sve će biti upotpunjeno sivom bojom u čast Igrama koje su se prije 100 godina, davne 1924. godine održale u Parizu.

Inače, za kompaniju Mondo ovo će biti 13. Olimpijske igre.

Premijeru su imali 1976. godine u Montrealu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()