Aleš se iskupio pobjedom, svi misle o tome kako je Banajaja

U pitanju je historijski dan za Apriliju, budući da je njegov timski kolega Maverik Vinjales zauzeo drugo mjesto (+0,377)

03.09.2023. 15:39
  • Podijeli:
Aleš Espargaro_Profimedia-64f4944be44a4.webp Foto: Profimedia

Vozač Aprilija Rejsinga Aleš Espargaro pobjednik je trke za Veliku nagradu Katalonije, koju je obilježio veliki incident na samom startu.

Espargaro se na taj način iskupio za prošlogodišnju grešku u finišu upravo ove trke, koja ga je koštala plasmana na podijum. Vrijeme potrebno za pobjedu ovog puta bilo je 38:56,1590 sekundi. Osim toga, u pitanju je historijski dan za Apriliju, budući da je njegov timski kolega Maverik Vinjales zauzeo drugo mjesto (+0,377).

Na postolju se našao i Horhe Martin iz Pramaka (+2.831).

Među desetoricom najbržih u Barseloni našli su se još i Žoan Zarko, Migel Oliveira, Aleks Markez, Fabio Kvartararo, Džek Miler, Augusto Fernandez i Fabio Di Đanantonio.

Dugo će se pričati o dva odvojena udesa u prve dvije krivine, nakon kojih su dvojica motociklista transportovani u medicinski centar. Deluje da je tešku povredu zadobio šampion i vodeći u generalnom plasmanu Frančesko Banaja.

Čelnik Dukatija Davide Tardoci dao je medijima donekle ohrabrujuću izjavu kojom je poručio da Peko Banjaja „nije toliko loše kako je djelovalo“.

Banjaja, je doživio tešku povredu kada mu je Bred Binder motociklom prešao preko noge i ostaje da se vidi koliko ga odsustvo čeka. On je trenutno prvi u generalnom plasmanu sa 260 bodova, 50 više od Horhea Martina. Beceki je treći sa 189, a Binder ima 166.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()