A sad, po medalju: Srbija u polufinalu Svjetskog prvenstva

Nakon bronze na prošlogodišnjem kontinentalnom šampionatu, talentovana generacija potvrdila klasu i na planetarnoj smotri

29.06.2023. 15:03
  • Podijeli:
Srbija rukomet juniori_RSS-649d7f70e7739.webp Foto: RS Srbije

Rukometna juniorska reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva poslije velike pobede nad Farskim Ostrvima 30:27 (17:12).

U borbi za finale Orlići će koplja ukrstiti sa boljim iz duela Njemačka - Danska (21 čas).

Nakon bronze na prošlogodišnjem kontinentalnom šampionatu, talentovana generacija je potvrdila klasu i na planetarnoj smotri, nagovijestivši da bi mogla nekada trofejni sport da vrati na staze stare slave.

Četa Đorđa Teodorovića danas je napravila podvig, savladavši do ovog meča nepobjedive, favorizovane Ribare.

Farani su bili favoriti, srpske nade skoro otpisane, ali se nisu predale. Od starta su Orliću zagospodarili terenom. Bombarder Miloš Kos je slao projektile, koliko-toliko je odbrana uspjela da zaustavi fenomenalnog srednjeg beka Elijasa Elifsena Skipagetua.

Veliki peh je zadesio autsajdera u 12. minutu, kada se povrijedio kapiten Partizana Nikola Zečević. Nije mogao da nastavi duel, uhvatio se za povrijeđeno koleno.

Vukašin Antonijević ga je zamijenio. Gdje je stao Kos, nastavio je na drugoj strani Boško Stanisavljević, jedini desni bek na prvenstvu.

Sjajan je bio u drugom dijelu prvog poluvremena. Rukometaš kragujevačkog Radničkog je postigao šest golova za kratko vreme. Krila su bila zaustevljena, a na golu je odličan bio Luka Krivokapić.

Otišla je Srbije na odmor sa "plus pet". Prijetili su u nastavku Farani, stigli na dva gola "minusa" u 52. minutu, imali i napad na samo "minus jedan", ali su srpski klinci izdržali pritisak i ostavrili veliki uspjeh.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()