5. Ulična trka Modriča: Uroš Gutić i Lucia Kimani odnijeli pobjedu

Na trci su učestvovali takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Češke i Rusije koji su zadovoljni završili trku

25.06.2023. 21:10
  • Podijeli:
Modrica_trka_foto_UNA-64988a7d3003a.webp Foto: UNA

U subotu 24.06.2023. godine u Modriči je održana "5. Ulična trka Modriča", na kojoj je učestvovalo oko 500 takmičara na seniorskim trkama na pet i deset kilometara i na TROPIC dječijim trkama.

Stazu od deset kilometara najbrže su istrčali Uroš Gutić iz Nevesinja sa rezultatom 33:03, drugi je bio Srđan Samardžić iz AK Marathon Brčko sa 33:18, treće mjesto zauzeo je domaći trkač koji u posljednje dvije godine bilježi značajne rezultate Žarko Jovanović sa vremenom 33:56.

U konkurenciji dama po treći put slavila je olimpijka Lucia Kimani sa 41:37, druga je bila osamnaestogodišnja Magdalena Katana iz AK "Prnjavor" sa rezultatom 42:05, treće mjesto zauzela je Edina Harbinja iz Sarajeva sa 43:56.

Na pet kilometara u muškoj konkurenciji prvi je bio Đorđe Cerić iz Broda 17:29, drugi je bio Davor Vidović iz AK Marathon Brčko 18:00, a treći je bio Jasmin Ališić iz AK Sana iz Sanskog Mosta sa rezultatom 19:22.

U ženskoj konkurenciji prva je bila prošlogodišnja pobjednica petnaestogodišnja Jovana Radulović iz AK Prnjavor sa rezultatom 21:29, drugo i treće mjesto zauzele su trkačice iz Banja Luka Running Cluba, druga je bila Kristina Podvorac sa rezultatom 22:55, a treće odlična Sanda Skenderija sa vremenom 23:16. 

Na trci su učestvovali takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Češke i Rusije koji su zadovoljni završili trku.

Prije glavnog događaja odražane su Tropic dječije trke, na kojima je učestvovalo više od 250 mališana koji su trčali u sedam uzrasnih kategorija. Najmlađi učesnici i njihovi roditelji mogli su pored trke uživati i u sportskim igrama i animacijama za djecu koju su pripremili iz kompanije Tropic. Nakon proglašenja najboljih učesnici i gledaoci do ranih jutarnjih časova uživali su u koncertu benda Mary Jane's Little Drum.

"Ovogodišnje izdanje trke premašillo je sva očekivanja sa značajno većim brojem učesnika nego prethodne godine. Posebno smo ponosni na TROPIC dječije trke i program za djecu, gdje smo podijelili više od 250 medalja. Broj mališana je mnogo veći nego prethodne godine, žao nam je što nismo bili u tehničkoj mogućnosti da primimo još više takmičara. Zahvaljujemo se Opštini Modriča i svim donatorima, volontertima i učesnicima na podršci, što smo zajednički pokazali da je Modriča pravi grad sporta. Nadamo se da ćemo naredne godine dodatno unaprijediti trku i obogoatiti novim sadržajima na našu zajedničku radost", kazao je predsjednik Atletsko rekreativnog kluba Modriča Danilo Vasiljević.

Ulična trka Modriča odražava se u sklopu obilježavanja Dana opštine Modriča uz generalno pokroviteljstvo Opštine Modriča
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()