Zvezdin pad: Visoka cijena plaćena na malim utakmicama

"Bode oči" podatak da su Nemanja Nedović i društvo devet od 17 poraza upisali protiv ekipa koji se trenutno nalaze ispod plej-of crte

18.03.2023. 13:49
  • Podijeli:
Zvezda košarka_Euroleague-640b915b739dd.webp Foto: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde ni ove sezone neće igrati evroligaški plej-of, iako su u jednom trenutku sezone izgledali kao ozbiljan kandiat za Top 8.

No, pet rundi prije kraja Crveno-bijeli su toliko daleko od doigravanja, da ih samo neka luda teorija može odvesti u četvrtfinale.

Imaće četa Duška Ivanovića za čim da žali jer je u pojedinim mečevima izgledala kao vrlo ozbiljan tim sposoban da naudi svakom protivniku.

Gostujuće pobjede nad Makabijem, Olimpijakosom, Valensijom, Partizanom, rutinski trijumfi protiv šampionskog Efesa i jakog Monaka jasan su dokaz da Beograđani mogu da se nose sa najjačim rivalima.

Pa ipak, nekoliko neshvatljivih izdanja, padovi u posljednjim četvrtinama kada se rezultat "lomio" za posljedicu su imali konačan krah.

"Bode oči" podatak da su Nemanja Nedović i društvo devet od 17 poraza upisali protiv ekipa koji se trenutno nalaze ispod plej-of crte.

A te "male" utakmice su bile ključne.

Džaba "brejk" u Tel Avivu kad je Zvezda dva puta izgubila od otpisanog Panatinaikosa.

Uzalud je bilo ugodno iznenađenje i slavlje u Pireju protiv Olimpijakosa kada je Olimpija dva puta uzela mjeru srpskom i jadranskom prvaku.

Gubili su Crveno-bijeli šokantno i od Albe kod kuće, bez ispaljenog metka pali u duelu sa Virtusom u Bolonji, neshvatljivo poklekli protiv Bajerna dozvolivši rivalu da u zadnoj četvrtini napravi seriju 14:0.

A možda i najbolniji poraz bio je onaj u Kaunasu. Gost je bio nadonak brejka, imao sedam poena viška u finišu, nakon čega je "zaribao" i protivnik je serijom 13:0 stigao do važne pobjede.

Zvezda je do tog duela imala skor 10-9 i bila na plej-of kursu. U narednih deset ispita, uključujući i taj litvanski kiks, upisala je svega dvije pobjede i osam poraza, čime se oprostila od nastavka sezone.

"Mi snosimo najveću odgovornost. Veliki broj utakmica smo izgubili na neobičan način. Košmarna sezona, ali se mi još uvijek držimo u okvirima ciljeva koje smo zacrtali. Osvojili smo jedan, pred nama su još dva trofeja. Nikad se nismo "palili" na Fajnal ejt", riječi su predsjednika Nebojše Čovića na gostovanju na RTS-u koje će biti slaba utjeha za armiju navijača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()