Žrijeb odlučio: Orlice bez sreće, u četvrtfinalu na Amerikanke

Amerikanke jedine neporažene, iz kola u kolo obaraju rekorde, u pet duela ostvarile koš razliku "plus 231", Srbiju dobile četiri puta u nizu...

27.09.2022. 15:39
  • Podijeli:
Košarkašice Srbije_FIBA-1664283457649.webp Foto: FIBA

Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, odlučeno je žrijebom u Sidneju.

Orlice su u grupnoj fazi zauzele treće mjesto uz skor 3-2, te su ih kuglice "spojile" sa prvim favoritom smotre.

Podatak da su Amerikanke jedine neporažene na turniru, da iz kola u kolo obaraju rekorde, da su u pet duela ostvarile koš razliku "plus 231", te da su Srbiju dobile četiri puta u nizu, najbolje oslikava odnos snaga. Utakmica je na programu u četvrtak, od 4 sata po srednjoevropskom vremenu.

Izabranice Marine Maljković, dakle, nisu imale sreće prilikom žrijebanja. Uprkos tome, selektor je ponosna na do sada urađeno.

"Ponosna sam na cure, šta god da urade dalje. Mi ni u jednom momentu nećemo odustati, to je čak i suvišno reći kada smo moje ekipe i ja u pitanju. Svaka im čast za put kojim su pokazale da ovde idu", u svom stilu je poručila selektor.

Maljkovićeva nije skrivala osmijeh sa lica na pomen posljednje utakmice protiv Francuske. Dobro poznati rival je bio favorit, u posljednjem odmjeravanju snaga njenu četu je ostavio bez olimpijske bronze u Tokiju, ali su neke nove klinke pokazale da su spremne da se bore. I to u utakmici bez rezultatskog značaja.

"Svi me pitaju iz drugih zemalja, zašto one tako ginu, a ne moraju, jer je utakmica bez rezultatskog značaja. Shvatile su i gledale na televiziji duele prethodne generacije protiv Francuske i sigurno im nije bilo svejedno da ne pobijede. Dokazale su da i njihova generacija može i mora da pobjeđuje tu Francusku i da je stanje uma našeg tima da se non stop mora pobjeđivati. Da je glad za pobjedom ušla u njih", jasna je Marina.

Trofejni stručnjak je za kraj napravila rezime dosadašnje avanture u Sidneju:

"Naravno da nismo srećne što smo izgubile dvije utakmice. Izgubili smo prvu protiv Kanade, druga je bila pobjeda protiv sjajnog protivnika. Krive me jer je Japan poslije nas krenuo dole. Dobili smo veliki tim, poslije izgubili od domaćina . Australijanke su jednostavno prejake za nas u ovom momentu. Onda smo dobili Mali, kada je bila frka i stravičan presing da se uđe u četvrtfinale. Posljednjom utakmicom su potvrdile koliko vrijede u smislu karaktera, onoga od čega su satkane", zaključila je seletkor evropskih šampionki.

Preostali parovi četvrtfinala su: Belgija - Australija, Portoriko - Kanada, Kina - Francuska.

Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()