Urušila se tribina na košarkaškoj utakmici: Povrijeđeno 27 navijača

Naime, dio tribine na kojoj su bili smješteni navijači Al Ittihada se urušio, a tom prilikom su povrijeđene desetine osoba, javljaju egipatski mediji

25.12.2022. 13:56
  • Podijeli:
Egipat_kosarka_tribina_foto_YT-63a8164a1ad75.webp Foto: YouTube

Utakmica košarkaškog Superkupa Egipta između Al Ahlyja i Al Ittihada je prekinuta nakon što se urušio dio tribine na kojoj su bili smješteni gostujući navijači.

Al Ahly je u dvorani "Hassan Mustafa" dočekao Al Ittihad iz Aleksandrije, a meč je prekinut na kraju treće četvrtine kod rezultata 66:45 za goste.

Naime, dio tribine na kojoj su bili smješteni navijači Al Ittihada se urušio, a tom prilikom su povrijeđene desetine osoba, javljaju egipatski mediji.

Igrači su bespomoćno stajali i posmatrali ove jezive scene, a neki od nih su se odučili popeti na tribine i pomoći povrijeđenima.

Ubrzo je reagovala i hitna pomoć, te su povrijeđene osobe prebačene u bolnicu.

Ministarstvo zdravlja Egipta je saoćilo da je 21 vozilo hitne pomoći poslato u dvoranu, te da je povrijeđeno 27 osoba.

S obzirom na ozbiljnost situacije, obje ekipe su odlučile da se susret ne nastavi, te su sudije odsvirale kraj deset minuta prije završetka susreta.

Razlozi urušavanja dijela tribine nisu poznati, a također za sada nije poznato da li će trofej Superkupa pripasti Al Ittihadu ili će se morati odigrati posljednjih 10 minuta susreta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()