Teška povreda Turčina obilježila NBA noć, nakon vriska završio uplakan u kolicima

Stravičan pad nakon duela

11.03.2024. 08:30
  • Podijeli:
Alperen Sengun-65eeabaa3138f.webp Foto: Reuters

Turski košarkaš Alperen Sengun (21) doživio je tešku povredu na utakmici svog Houstona protiv Sacramento Kingsa (112:104).

Naime, Sengun je pao uz krik u reketu te je osjećao takav bol u desnoj nozi da je morao biti odvezen u svlačionicu u kolicima.

Očito je povreda komplikovana i da je pred njim pauza pa je zbog toga rukama sakrio lice i suze.

Inače, Turčin je u NBA ligi od 2021. godine kada je došao iz Bešiktaša u Houston te je za kratko vrijeme postao jedan od najboljih visokih igrača u ligi.
Prošle sedmice je ostvario triple-double učinak u pobjedi protiv Clippersa i to s impresivnim brojevima od 23 poena, 19 skokova i 14 asistencija.

Sengun ima samo 21 godinu, ali je već oborio rekord legendarnog Mehmeta Okura kada je ubacio 45 poena protiv Spursa i postao Turčin koji je ubacio najviše poena na jednoj NBA utakmici.

Turski košarkaš ove sezone prosječno postiže 21,2 poena uz 9,4 skokova i pet asistencija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()