Tarik Biberović zvanično neće igrati za BiH: Prihvatio je poziv Turske da bude naturalizovani igrač

Tarik je rođen u Zenici, u Bosni i Hercegovini, a poseduje i tursko državljanstvo, međutim za njihov nacionalni tim neće moći da zaigra kao domaći igrač

11.02.2024. 21:25
  • Podijeli:
Tarik Biberović_foto_YT-649580213c609.webp Foto: YouTube/@euroleague

Košarkaš turskog Fenerbahčea Tarik Biberović otklonio je sve dileme oko toga za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.

Tarik je rođen u Zenici, u Bosni i Hercegovini, a poseduje i tursko državljanstvo, međutim za njihov nacionalni tim neće moći da zaigra kao domaći igrač.

Otkrio je to selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman koji je istakao da će ga uvrstiti u reprezentaciju za utakmice kvalifikacija za Eurobasket.

"Uvrstit ćemo u reprezentaciju Tarika Biberovića koji igra odlično ove sezone u dresu Fenerbahčea, a spisak ćemo objaviti u ponedjeljak", kazao je Ataman.

Podsjetimo, Tarik je rođen u Zenici, a posjeduje i tursko državljanstvo međutim za njihov nacionalni tim će moći zaigrati tek kao naturalizovani igrač.

Ovaj 22-godišnjak je u Tursku otišao sa 16 godina, a na prethodnom NBA draftu je izabran kao 56. pick od strane Memphis Grizzliesa.

Osim njega, za mlađe kategorije reprezentacije Turske će zaigrati i njegov mlađi brat Faruk.

Dodajmo da ove sezone igra veoma dobro u dresu istanbulskog velikana te prosječno bilježi 9.3 poena uz 2.9 skokova te 1.1 asistenciju u prosjeku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()