Svečana akademija KSRS: Ponosne tri decenije

"Danas je svečan dan, ali i samo jedno prolazno vrijeme, jedan jubilej, jer će ovakvih skupova biti još mnogo"

22.12.2022. 15:43
  • Podijeli:
Akademija KSRS-63a45ccd153cf.webp Foto: UNA

U prisustvu proslavljenih košarkaških asova, zaslužnih sportskih radnika, uglednih zvanica iz političkog, privrednog i društvenog života, Košarkaški savez Republike Srpske je svečanom akademijom u "Kristalnoj sali" hotela Bosna obilježio jubilej tri decenije postojanja.

Kuća košarke osnovana je 7. novembra 1992. i od tada do danas prevalila težak i izazovan put. Prve godine bile su najteže, a kada su prevaziđene "porođajne muke" u nimalo lakim uslovima, savez je nastavio da raste.

Za ovih 30 i više ljeta iznjedrio je mnoge šampione igre pod obručima, od Banjaluke i Gradiške, preko Šipova i Doboja, do Bijeljine, Trebinja... koji su pronijeli slavu Srppske širom planete.

Savez danas broji više od 90 klubova u kojima trenira gotovo 7.000 zaljubljenika u košarku. Plan je da ova porodica nastavi da raste iz godine u godinu, a da iz kvantiteta bude napravljen iskorak i po pitanju kvaliteta.

"Hvala svima koji su uveličali i omogućili ovu akademiju. Prvenstveno hvala prethodnim predsjednicima saveza i vrijednim radnicima koji su dali nemjerljiv doprinos da savez bude ovo što jeste danas, stabilna organizacija koja raste. Moji prethodnici su u jako teškim uslovima dizali našu kuću. Zahvalni smo im na tome, baš kao i Košarkaškom savezu Srbije koji je od prvog dana bio tu i pomagao nam. Hvala i Vladi Republike Srpske, resornom ministarstvu na velikoj podršci. Danas je svečan dan, ali i samo jedno prolazno vrijeme, jedan jubilej, jer će ovakvih skupova biti još mnogo", izjavio je predsjednik KSRS Aleksandar Đurđević.

Prisutnima se obratio i Dušan Projović, potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenje:

"Ja sam zaista počastvovan što sam ovdje. Velika mi je zadovoljtvso i čast što. prenosim pozdrave svih iz našeg saveza. Ovdje sam sa kolegicom Anom Joković, koja možda i najbolje od svih nas poznaje košarku na ovim prostorima. Gradimo zajedničke akcije već 30 godina. To je jako ozbiljan jubilej. Košarkaškom savezu Republike Srpske želim sve najbolje. Njegovi članovineka budu ponosni i neka nastavesa ovakvim radom", istakao je Projović.

Zaslužnim pojedincima, klubovima, privrednim subjektima, medijskim kućama na današnjem skupu uručene su zahvalnice, povelje, srebrne i zlatne značke, te srebrne i zlatne plakete.

Jednu od njih dobio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je bio spriječen da dođe. No, to ga nije spriječilo da savezu uputi čestitku:

"Zadovoljstvo mi je što u ime građana Republike Srpske, i u svoje ime, mogu da uputim najiskrenije čestitke. Ovo je značaj na jubilej koji zaslužuje posebnu pažnju, ne samo košarkaške već i cjelokupune sportsku javnosti i društva. Savez je opstao zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca. Danas je to respektabilna organitacija koja ispunjava misiju zbog koje je i osnovana - da stvara pretpostavke za košarkašku igru i promoviše ju, sa uspjehom odgovarajući na sve izazove", naveo je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()