Sudar Jokića i Nurkića, Sunsi slavili protiv Nuggetsa

Dvostruki MVP upisao novi double-double učinak

06.03.2024. 07:11
  • Podijeli:
nurkic gordon reuters-65e808aaba7eb.webp Foto: Reuters

Phoenix Sunsi noćas su pobijedili aktuelne NBA prvake Denver Nuggetse rezultatom 117:107 i to nakon produžetka uz solidno izdanje bh. centra Jusufa Nurkića.

Nurkić je meč okončao sa sedam poena i 12 skokova te šest asistencija. Sunse je do trijumfa vodio Durant sa 35 poena, osam skokova i pet asistencija dok je Allen dodao 28 uz pet skokova te četiri asistencije.

Beal je dodao 16 uz po šest skokova i asistencija dok je Eubanks dodao deset uz osam skokova.

Kod aktuelnih prvaka NBA lige najbolji je bio Murray sa 28 poena, devet asistencija i sedam skokova dok je Jokić dodao 25 uz 16 skokova i pet asistencija.

Porter je susret završio sa 20 poena i sedam skokova, a još je dvocifren bio Caldwell-Pope sa 11 poena, pet skokova i tri asistencije.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()