Srušen rekord: Potpisan najveći ugovor u NBA istoriji

To je ugovor sa najvećom godišnjom zaradom u istoriji najjače lige svijeta

05.08.2023. 11:45
  • Podijeli:
Entoni Dejvis_Profimedia-64ce0750139a1.webp Foto: Profimedia

Završili su Los Anđeles Lejkersi još jedan važan posao, pošto su dogovorili novi ugovor sa Entonijem Dejvisom.

U pitanju je saradnja koja centra vezuje za klub iz Grada anđela do ljeta 2028. godine, a za dopisane tri godine Jezerdžije će izdvojiti 186.000.000 dolara.

To je ugovor sa najvećom godišnjom zaradom u istoriji najjače lige svijeta, s ozbirom da će Dejvisova primanja u prosjeku iznositi 62.000.000 dolara po sezoni. Sve skupa, u narednih pet godina koštaće franšizu 270.000.000.

Bivši košarkaš Nju Orleansa, kojem su na prethodnom ugovoru ostale još dvije godine za 84.000.000 dolara, dobio je mogućnost da potpiše produžetak, a uprava kluba iz Los Anđelesa je to ekspresno iskoristila i dogovorila nastavak saradnje sa 30-godišnjim centrom.

Prvi pik sa NBA drafta iz 2012. godine prvih sedam godina NBA karijere proveo je u Nju Orleansu, da bi ga Lejkersi angažovali ljeta 2019. u velikom trejdu. Za njegove usluge su put Pelikansa poslali Lonza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde.

Bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju 17. titule za klub iz Los Anđelesa, a prethodne sezone je igrao i finale Zapada, gdje ipak nije mogao protiv Nikole Jokića i Denver Nagetsa.

Bilježio je 26 poena, 12, skokova i dvije blokade u takmičarskoj godini za nama, uz 56 odsto preciznosti iz igre.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()