Španci se ne mogu načuditi vjerskim i nacionalističkim uvredama za Musu u Beogradu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je impresivan regularni dio sezone u Euroligi za svoj Real Madrid

05.05.2023. 08:36
  • Podijeli:
musa_dzanan-1668591701364.webp Foto: Twitter

Dok je pažnja košarkaške javnosti okrenuta duelima Partizana i Real Madrida u Euroligi, ugledna španska Marca donijela je osvrt o nastupima Džanana Muse.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je impresivan regularni dio sezone u Euroligi za svoj Real Madrid postavši rekorder po broju poena za Kraljevski klub unutar jedne evropske sezone. Međutim, u prva tri meča protiv Partizana nije prikazao mnogo.

Musa je postigao 13, 10 i devet poena u prva tri meča s procentom 16,7 šuta iz igre. O njegovim nastupima, ali i budućnosti, piše danas ugledna španska Marca.

"Nema sumnje u zvjezdani status Muse u Realu. Srušio je rekorde i pokazao da ima sve elemente zvijezde i to je mjerilo, iako protiv Partizana on mora napraviti sljedeći korak ka novom ugovoru. Onaj korak kojim može u potpunosti potvrditi svoju budućnost u Realu", navodi Marca u današnjem osvrtu.

Istovremeno, ugledni španski list ne može se načuditi uvredama na nacionalnoj i vjerskoj osnovi s tribina Štark Arene koje su upućene sjajnom reprezentativcu.

"Naravno, i okolina ima važnu ulogu za slabiju partiju. Beogradska Štark Arena vrijeđala je Musu kad god je dotakao loptu i to zbog nacionalnosti i vjere, što je neshvatljivo za svijet košarke", dodaje Marca u današnjem tekstu, a poziva se na pjesme: "Musa, Turčine, napuši se ku....e", koja je odjekivala dvoranom u Beogradu.

Istovremeno, Marca ekskluzivno otkriva da je Musin agent Miško Ražnatović viđen na sastanku u jednom beogradskom hotelu s predstavnicima Real Madrida na kojem se razgovaralo o budućnosti Muse i njegovom novom ugovoru.

Nakon utakmice u utorak, Ražnatović je obavio sastanak i s Musom, nedaleko od mjesta gdje su se predstavnici Reala sastali s Partizanovim direktorima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()