Sin Željka Rebrače ima novi klub

Mladi centar karijeru nastavlja u Borcu iz Čačka

04.08.2023. 18:57
  • Podijeli:
Filip Rebrača foto KK Borac:Russell Hons-64cd28f475a83.webp Foto: KK Borac/Russell Hons

Mladi srpski centar Filip Rebrača (25, 205), sin proslavljenog srpskog košarkaša Željka Rebrače, karijeru će nastaviti u Borcu iz Čačka, saopštio je klub na zvaničnoj stranici.

"Momak koji igra na poziciji centra stavio je danas svoj paraf na ugovor koji će biti na snazi u narednih godinu dana. Ovim potpisom čačanski tim je riješio pitanje centra, jer Filip Rebrača pokriva upravo tu poziciju, ali može i da igra na mestu krilnog centra", saopštio je Borac Mozzart.

Što se tiče Filipa Rebrače, riječ je o igraču koji je minulu sezonu proveo u NCAA ligi, na Ajova koledžu, gdje je ostavio veliki trag. Filip je pokazivao svoje velike sposobnosti i talenat tokom cijele sezone. Za rečeni sastav tokom prošle takmičarske godine prosječno je bilježio 14 poena, a imao je i 7,5 skokova, kao i dve asistencije.

Prije okončanja Ajova koledža, Filip Rebrača je diplomirao na Sjevernoj Dakoti, a onda je stavio tačku na magistarske studije na Ajovi. Iako je nekoliko godina proveo u SAD-u, ipak ima želju da se prvo dokaže u Evropi, a smatra da je Borac Mozzart prava sredina za njega.

Prije Filipa Rebrače, među čačanske crveno-bele su došli Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tajlan Džamon Birts, Darko Talić i Kruz Perot-Hant.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()