Rovovska borba za kraj i velika radost Podgorice

Sastav iz crnogorske prestonice odbijao je da se preda u više navrata, vratio se sa "minus 14" te je nakon velike borbe na pleća bacio Široki

23.01.2023. 23:03
  • Podijeli:
Podgorica - Široki ABA 2_ABA-63cef556b689d.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice "iščupali" su pobjedu u trećem meču četvrtog "balona" ABA 2 lige koji se igra u Banjaluci.

Sastav iz crnogorske prestonice odbijao je da se preda u više navrata, vratio se sa "minus 14" te je nakon velike borbe na pleća bacio Široki rezultatom 69:62 (12:22, 22;18, 19:13, 16:9).

Koliko je trijumf značio učenicima Nebojše Bogavca, najbolje oslikava veliko slavlje na centru terena koje je potom nastavljeno i u svlačionici.

Širokobriježani su od starta nametnuli svoj ritam koji Podgoričani nisu uspjeli da prate. Posljedica toga je rezultat 10:22.

Pa ipak, kada je nominalnom domaćinu proradio šut za tri poena, vratio se u igru - 19:22.

Hercegovci nisu odustali od svoje igre, kada su odbili taj nalet opet su se odvojili na dvocifrenu prednost.

Nju su držali do same završnice drugog kvartala, kada je crnogorski sastav uspio da se približi na šest koraka zaostatka (34:40).

U trećoj četvrtini smo gledali igru na mahove. Široki je serijom 8:0 otvorio ovaj period i činilo se tada udario temelj pobjede.

Ali, Podgorica je odbila da se preda. Ekspresno se vratila u igru, u zadnjem minutu četvrtine i povela, prije nego li je gost uz zvuk sirene izjednačio na 53:53, za najavu drame.

I četvrti period je odigran po sličnom scenariju. Široki je poveo, Podgorica stigla, gledali smo rezultatsku klackalicu u kojoj su Podgoričani bili bolji, hrabriji i odlučniji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()