Prvak će da brani krunu: Srbija preko Hrvatske do Evrobasketa

Nakon 40 minuta košarke, u više nego ugodnom ambijentu popunjene "Hale sportova Ranko Žeravica", semafor je pokazivao 85:57

09.02.2023. 19:50
  • Podijeli:
Tina Krajišnik Srbija_FIBA-63e53b525ecb4.webp Foto: FIBA

Košarkašice Srbije plasirale su se na Evrobasket na kojem će braniti krunu osvojenu prije dvije godine u Španiji.

Orlice nisu dozvolile iznenađenje u trećem kolu kvalifikacija u kojem su se lako obračunale sa Hrvaticama.

Nakon 40 minuta košarke, u više nego ugodnom ambijentu popunjene "Hale sportova Ranko Žeravica", semafor je pokazivao 85:57 (29:17, 20:15, 18:16, 18:9).

Kako su učenice Marine Maljković i prethodno bile uspješnije od komšinica, te takođe uzele i mjeru Bugarkama, nedjeljni susret protiv njih neće imati takmičarski značaj

Domaće košarkašice autoritativno su otvorile duel. Glasna podrška sa tribina bila im je vjetar u leđa zahvaljujući kojem su zagospodarile na oba kraja parketa.

Da Srpkinje žele da završe posao po kratkom postupku bilo je jasno proslije serije 7:0 koja im je donijela prednost 11:4. Uslijedio je novi niz, ovog puta 10:3 nakon kojeg je plus postao dvocifren.

Hrvatice su od tada jednom uspjele da priđu na devet koraka zaostatka i jednom na deset. I to je bilo to. Raspoložene Orlice su se za sve pitale, a kada su vođstvo digle na "plus 20", bilo je jasno da pobjeda, a sa njom i Evrobasket viza, neće doći u pitanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()