Praznik košarke: Ranjena Igokea na zahuktali Partizan

Biće to praznik igre pod obručima, kako zbog kvaliteta rivala, tako i zbog činjenice da će dvorana biti puna

25.12.2022. 11:01
  • Podijeli:
Igokea - Partizan_Nikola Vuruna Igokea-63a81a7299923.webp Foto: Nikola Vuruna / Igokea

Košarkaši Igokee i Partizana večeras će u Laktašima ukrstiti koplja u utakmici 12. kola ABA lige (18.30 časova).

Biće to praznik igre pod obručima, kako zbog kvaliteta rivala, tako i zbog činjenice da će dvorana biti puna.

Prošle godine bilo je tako, pristalica Crno-bijelih bilo je znatno više, a slično treba očekivati i ove večeri.

Kada se već vraćamo na prošlosezonsku bitku, vrijedi istaći da su Igosi bili bolji tim u većem dijelu susreta, međutim, favorit se u finišu vratio u igru i u neizvjesnoj završnici slavio.

Domaćin želi osvetu. Pa ipak,četa Dragana Bajića  prilično je "izranjavana", u zadnjih mjesec dana povrede su zadale mnogo glavobolje stručnom štabu, što je pripremu derbija učinilo znatno težom.

"Nakon dužeg vremena uspjeli smo da održimo dva treninga sa 10 igrača, tako da smo mogli da radimo pet na pet. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati više sreće i da će nam igrači biti zdraviji, te time i konkurentniji u svim utakmicama. Motiva nam neće nedostajati, dolaz nam evroligaška ekipa i trener Željko Obradović, sjajan čovjek i stručnjak. Pobjede protiv Fenerbahčea i Efesa su pokazatelj o kakvom se timu radi. Sigurno je da su oni veliki favoriti, gledajući ovo naše stanje, međutim pokušaćemo da pružimo što jači otpor. Nadam se i punoj dvorani, te da će svi ljubitelji košarke moći da uživaju u kvalitetnoj predstavi", rekao je Bajić.

Beograđani su se, s druge strane, prilično mučili u posljednje vrijeme. Gubili su i na Jadrani i u Evroligi. A onda su "proigrali".

Prvo su kod kuće srušili aktuelnog kontinentalnog šampiona, Efes, da bi sve isto ponovili i u gostima protiv Fenerbahčea. Između ta dva duela savladali su i FMP, vratili se na pobjednički put i "napumpali" samopouzdanje pred novi ispit.

"Znamo da u Banjaluci imamo prave prijatelje, iskrene prijatelje i dosta navijača. Ekipa Igokee je uvijek nezgodan protivnik, imamo iskustvo od prošle godine i izuzetne utakmice koju smo na nevjerovatan način uspjeli da dobijemo. Treba da iskoristimo jedan jedini trening, da reagujemo, pripremimo se i probamo da nastavimo ovo gdje smo sad. Iz dobre odbrane da dođemo do agresivnosti koja bi nam pomogla da odigramo dobru utakmicu", jasan je Obradović.

Prije derbija, od 14.30 se sastaju Crvena zvezda i Borac, dok od 16.30 na parket izlaze Budućnost i Mega.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()