Pokušaj žestokog zakucavanja: LeBronu se zbog greške smijala čitava dvorana

LeBron je bio nadomak triple-double učinka, a postigao je 22 poena te tome dodao 9 skokova i 10 asistencija

19.05.2023. 12:01
  • Podijeli:
Darvin Hem i Lebron Džejms-6463483077c5f.webp Foto: Profimedia

LA Lakersi izgubili su prve dvije utakmice finala Zapadne konferencije NBA lige od Denvera, a jedan potez LeBronea Jamesa izazvao je mnogo pažnje nakon što mu je pri pokušaju zakucavanja lopta ispala iz ruku.

Denver je u drugom meču ove serije pobijedio rezultatom 108:103 čime su napravili veliki korak ka plasmanu u finale NBA lige. No, jedan potez, tačnije greška Jamesa sa sinoćnje utakmice privukao je pažnju, a izazvao je i burnu reakciju domaće publike tokom same utakmice.

James je u drugoj četvrtini pri vodstvu od 40:32 krenuo u kontranapad, koji je želio završiti zakucavanjem, no samo nekoliko trenutaka nakon toga, publika se oduševila njegovom greškom jer mu je lopta ispala iz ruku.

Na kraju, Denver je došao do preokreta i pobjede te vodstva od 2-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Naredna dva susreta igraju se u Los Angelesu 21. maja u 2:30 sati i 23. maja u istom terminu.

LeBron je bio nadomak triple-double učinka, a postigao je 22 poena te tome dodao 9 skokova i 10 asistencija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()