Pogledajte koliko James zarađuje više od ostalih NBA zvijezda

Nestvarne cifre za najboljeg košarkaša Lakersa

14.10.2022. 14:01
  • Podijeli:
lebron james-profimedia-1665055199213.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Lakersa LeBron James devetu godinu zaredom predvodi Forbesov popis košarkaša s najvećom godišnjom zaradom, i to s gotovo 30 miliona dolara više od sljedećeg na popisu, Stephena Curryja. Iako ima NBA igrača s većim ugovorima od Jamesa, razliku je napravio ulaganjima izvan terena, navodi Index.hr.

U nadolazećoj sezoni James će od ugovora s LA Lakersima zaraditi 44 miliona dolara, a Forbes ostatak njegovih prihoda procjenjuje na oko 80 miliona, što dovodi do ukupne zarade od 124.5 miliona dolara, najveće u historiji za NBA igrača u jednoj godini. U obračun su uključeni sponzorski ugovori, ali ne i sve privatne investicije, tako da se radi o najnižoj mogućoj procjeni.

Forbesova lista NBA košarkaša
1. LeBron James (LA Lakers) 124.5 milion dolara
2. Stephen Curry (Golden State) 95.1
3. Kevin Durant (Brooklyn) 88.0
4. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) 86.5
5. Russell Westbrook (LA Lakers) 82.1
6. Klay Thompson (Golden State) 60.6
7. Damian Lillard (Portland) 60.5
8. James Harden (Philadelphia) 53.0
9. Paul George (LA Clippers) 51.0
10. Jimmy Butler (Miami) 49.7

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()