Podrška Zmajevima: Legendarni Bogdan Tanjević posjetio trening košarkaša BiH

Zmajevi se pripremaju za nastup u pretkvalifikacijama za Olimpijadu, a legendarni Boša je pružio podršku našim najboljim košarkašima

10.08.2023. 20:37
  • Podijeli:
Bogdan_Tanjevic_Zmajevi_foto_KSBiH (1)-64d49918aaa59.webp Foto: KS BiH

Legendarni Bogdan Tanjević večeras je prisustovao treningu košarkaša BiH u sarajevskoj Skenderiji.

Zmajevi se pripremaju za nastup u pretkvalifikacijama za Olimpijadu, a legendarni Boša je pružio podršku našim najboljim košarkašima.

Poznato je da je aktuelni selektor BiH Adis Bećiragić bivši učenik Tanjevića, a ovaj dvojac je godinama sarađivao u reprezentaciji Turske.

Iz našeg Saveza navode da je Bećiragić i večeras dobio nekoliko korisnih savjeta od Boše, koji je sa KK Bosna ostvario najveći klupski uspjeh u historiji bh. košarke kada je postao šampion Europe 1979. godine.

Inače, košarkaši BiH će od 12. do 20. augusta igrati u Poljskoj pretkvalifiakcijski turnir za odlazak na Olimpijadu.

Zmajevi su u grupi sa Poljskom, Mađarskom i Portugalom.

Dvije najbolje ekipe iz grupe će igrati protiv najboljih ekipa grupe A, gdje se nalaze Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija.

Pobjednik turnira plasirat će se u kvalifikacije za Olimpijske igre, piše Reprezentacija.ba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()