Počeo NBA play-off: Kingsi srušili prvake

Pobjede u prvim utakmicama upisali još Knicksi, Boston i Philadelphia

16.04.2023. 08:04
  • Podijeli:
kingsi warriors reuters usa today network-643b8fc829b58.webp Foto: Reuters/USA Today Network

Na NBA parketima noćas je odigrano četiri susreta play-offa najjače košarkaške lige svijeta. Najveće iznenađenje jeste svakako pobjeda Sacramento Kingsa protiv aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa rezultatom 126:123.

Sjajan susret odigrao je Aaron Fox ubacivši 38 poena, od čega čak 29 u drugom poluvremenu utakmice i vodio je Kinsge do velikog trijumfa protiv aktuelnih prvaka.

Malik Monk je završio susret sa 32 poena, a Domantas Sabonis je ostvario 12 poena i 16 skokova za domaće koji su prvi put nakon 16 godina izborili plasman u doigravanje.

Steph Curry je predvodio Warriorse sa 30 poena, Klay Thompson dodao je 21.

New York Knicksi su kao gosti savladali Cleveland Cavalierse rezultatom 101:97, a sjajni su bili Jalen Brunson sa 27 i Julius Randle sa 19 poena.

Kod Cavaliersa sjajan je bio Donovan Mitchell sa 38 ubačenih koševa.

Boston je savladao Atlantu rezultatom 112:99, a predvodio ih je Jaylen Brown sa 29 koševa i 12 skokova. Dejounte Murray je bio najefikasniji u redovima Hawksa sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija.

James Harden je pogodio sedam trojki i imao 23 poena i 13 asistencija, dok je Joel Embiid postigao 26 poena, a Philadelphia 76ersi su lako savladali Brooklyn Netse rezultatom 121:101.

Na drugoj strani, Bridges je postigao 30 poena za Netse.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()