Pobjeda Giannisove ekipe, Tatum MVP, Jokić i Dončić zabili osam poena

Odigrana spektakularna NBA All Star utakmica u Salt Lake Cityju

20.02.2023. 07:11
  • Podijeli:
all star tatum  - reuters usa today network-63f30e4201107.webp Foto: Reuters/USA Today Network

U spektakularnoj NBA All Star utakmici odigranoj noćas u Salt Lake Cityju Team Giannis je pobijedio Team LeBron rezultatom 184:175.

Za MVP-a utakmice proglašen je igrač Boston Celticsa Jayson Tatum (24) koji je ubacio 55 poena. Tatum je prethodni rekord All Stara prebacio za tri poena, a njega je držao Anthony Davis.

Igrač Utah Jazza Donovan Mitchell pred svojom publikom je ubacio 40 poena, podijelio 10 asistencija i uhvatio četiri skoka za pobjedničku ekipu. Giannis Antetokounmpo imao je izuzetno kratak nastup. Kapiten pobjedničke ekipe je zabio prve koševe na utakmici, iznudio prekršaj i izašao nakon 20 sekundi jer ima problema sa povredom desnog zgloba ruke.

Samo Sacramentov playmaker De‘Aaron Fox nije zabio nijedan koš na utakmici.

LeBronovu ekipu predvodio je Tatumov kolega iz Bostona Jaylen Brown sa 35 poena i 14 skokova, Kyrie Irving je ubacio 32 poena, isto kao i Joel Embiid, dok je LeBron James završio na 13 poena. Nikola Jokić i Luka Dončić ubacili su po 4 poena za poraženu ekipu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()