Phoenixu stiže trener koji im je prije tri godine oduzeo naslov

Brojni američki mediji potvrdili su kako su NBA momčad Phoenix

11.05.2024. 11:19
  • Podijeli:
jusuf nurkic reuters-65f571534dffb.webp Foto: Reuters

Brojni američki mediji potvrdili su kako su NBA momčad Phoenix i trener Mike Budenholzer postigli dogovor te bi spomenuti strateg uskoro trebao i službeno preuzeti tim za koji nastupa Jusuf Nurkić.

Budenholzer će time zamijeniti na trenerskoj klupi Phoenixa Franka Vogela koji je morao otići s te pozicije zbog lošeg rezultata u aktuelnoj sezoni. U regularnom dijelu sezone Phoenix je ostvario omjer 49-33, ali je ekipa koja ima zvijezde poput Devina Bookera, Kevina Duranta i Bradleyja Beala razočarala u prvom krugu doigravanja gdje je ispala od Minnesote s 0-4 u seriji.

Tokom trenerske karijere 54-godišnji Budenholzer je prvo radio kao pomoćnik Gregga Popovicha u San Antoniju od 1996. pa sve do 2013. godine. Potom je samostalno preuzeo Atlantu, dok je u Milwaukeeju radio od 2018. do 2023. godine. S Milwaukeejem je osvojio i NBA naslov 2021. godine pobijedivši u velikom finalu upravo Phoenix.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()