Partizan u Litvaniji upisao četvrtu uzastopnu euroligašku pobjedu, slavila i Crvena zvezda

Rutinski trijumfi

14.12.2023. 21:07
  • Podijeli:
kk partizan 23-657b604e916d3.webp Foto: KK Partizan

Košarkaški Partizana su zabilježili su četvrtu uzastopnu euroligašku pobjedu i to nakon što su u 14. kolu savladali Žalgiris u Kaunasu rezultatom 93:85.

Beograđani su cijeli susret dominirali na parketu i na kraju sasvim zasluženo došli do druge gostujuće pobjede ove sezone.

Kevin Punter je vodio Partizan do pobjede sa 22 poena dok je Dozier dodao 16 uz sedam skokova i četiri asistencije, a Nunnally je susret završio sa 14 poena i po dva skoka i asistencije. LeDay je dodao 13 uz sedam skokova, a još je dvocifren bio Caboclo sa 12 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Kod Žalgirisa se istakao Evans sa 33 poena, četiri asistencije i tri skoka dok je Šmits dodao 18 uz četiri skoka, a još je dvocifren bio Dimša sa 11 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Drugi srbijanski klub u Euroligi, Crvena zvezda je također pobijedila i to njemačku Albu iz Berlina rezultatom 85:71.

Do pobjede ih je vodio Nedović sa 20 poena i pet asistencija dok je Giedraitis dodao 19 uz pet skokova, a Teodosić je susret završio sa 12 poena, pet asistencija i četiri skoka. Još je dvocifren bio Davidovac sa deset poena i tri skoka.

U redovima njemačke ekipe najbolji je bio Olinde sa 13 poena dok je Thiemann dodao 12 uz tri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Wetzell sa deset poena i četiri skoka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()