Otkrivena pozadina brutalnog napada na Šveda: Petorica ga pretukla zbog pada na kladionici

Tridesetčetverogodišnji bek CSKA je brutalno pretučen na ulici u Moskvi, te je danima ležao u bolnici s teškim povredama glave

20.05.2023. 13:06
  • Podijeli:
Aleksej_Sved_bolnica_foto_Instagram-6453bb12c20cc.webp Foto: Instagram/cskabasket

Slavni ruski košarkaš Aleksej Šved se uspješno oporavlja nakon brutalnog premlaćivanja koje je doživio početkom mjeseca.

Tridesetčetverogodišnji bek CSKA je brutalno pretučen na ulici u Moskvi, te je danima ležao u bolnici s teškim povredama glave.

Šved se nedavno pojavio na utakmici play-offa VTB lige kada je njegov CSKA pobijedio Zenit rezultatom 72:69 i sa 4-1 u seriji završio sezonu na trećem mjestu.

CSKA prvi put u historiji VTB lige nije ušao u finale, a upravo je zbog poraza u polufinalu od Lokomotiv Kubana rezultatom 104:103 kojom su Moskovljani izgubili seriju sa 4-3 bio meta petorice huligana.

"Pretrpio sam teške povrede, ali oporavak ide dobro. Imao sam kontuziju mozga, hematom, zrak je ušao u frakturu lobanje, a još uvijek ne čujem dobro na lijevo uho", ispričao je Šved, kojeg su iz bolnice otpustili 9. maja, osam dana nakon napada.

Službena istraga o napadu je u toku, a Šved je rekao kako zna i razlog zbog kojeg je pretučen. On tvrdi da su ga napali ljudi koji su se kladili na CSKA i izgubili velik novac zbog tog poraza.

"Ti momci koji su se kladili na našu pobjedu i izgubili novac su su naletjeli na mene nakon utakmice i počeli su me vrijeđati. Okružili su moju suprugu i mene, a onda ih je došlo još, pa nismo mogli pobjeći. Odjednom su me počeli udarati s leđa po nogama i po glavi. Ničeg se više ne sjećam, odmah sam prevezen u bolnicu", rekao je Šved, kojem je dijagnosticirana retrogradna amnezija.

Iako su ruski mediji počeli nagađati da li ovo znači i kraj Švedove sjajne karijere, on je to demantovao.

"Osjećam se bolje, vratit ću se igrati iduće sezone, neću prekinuti karijeru", poručio je Šved, nekada jedan od najboljih košarkaša Evrope.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()