Odigrao nevjerovatnu utakmicu: Dončić monstruoznom igrom uništio Brookyln

Slovenac potpuno zasjenio Durenta i Irvinga

28.10.2022. 07:50
  • Podijeli:
luka_doncic - reuters-1666936145536.webp Foto: Reuters

Slovenac Luka Dončić odigrao je još jednu monstruoznu partiju za svoj Dallas. On je predvodio svoj tim do velike pobjede nakon produetaka protiv Brooklyn Netsa, a bilo je na kraju 129:125.

Dončić je za 40 minuta igre ubacio 41 koš uz šut iz igre 14/28 te za tricu 2/6.

Slobodna bacanja gađao je 11/13. Imao je i 11 skokova te čak 14 asistencija.

Jednu od partija života zaokružio je s tri ukradene lopte. Dončić je 47. triple-doubleom otkako je u NBA-u ostvario nekoliko podviga za anale najjače lige.

S druge strane Kyrie Irving je ubacio je 39 poena, dodao sedam skokova, po četiri asistencije i blokade te tri ukradene lopte.

Kevin Durant postigao je 37 koševa.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()