Obradović: Hvala navijačima Partizana i državi Srbiji

"Hvala državi Srbiji koja je mnogo pomogla Partizanu da ima ovakvu sezonu, da napravi ozbiljan tim i odličan budžet"

22.06.2023. 23:28
  • Podijeli:
Željko Obradović_KKP-6494b9915ae19.webp Foto: KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekordnu, sedmu titulu u ABA ligi posvetio je navijačima.

Finalni jadranski boj sa Crvenom zvezdom često je izlazio iz sporstkih okvira.

Tako je bilo i večeras, pošto su Crveno-bijeli pred dvoranom dočekani topovskim udarima.

Uprkos tome, popularni Žoc je čestitao pristalicama svog tima jeru "Štark areni" nije bilo incidenata.

"Srećan sam i zadovoljan što je utakmica odigrana u fantastičnoj atmosferi. Šampioni su navijači Partizana, jer su pokazali da finalna serija može da se odigra bez problema. Naši navijači su oborili sve rekorde u Evroligi i ABA ligi. Vjerovali su nam i kada nam nije išlo. Bili su uz nas, bez njih sigurno ne bismo ostvarili ono što smo ostvarili ove sezone", naglasio je Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope potom se osvrnuo na sam meč:

"Odigrali smo izvanredno u prvom poluvremenu, ali smo bili svjesni da će uslijediti reakcija Zvezde koja ima sjajnu ekipu. To se i dogodilo, ali smo smogli snage da se podignemo i da stignemo do toliko željene titule. Hvala svim zaposlenima u Partizanu, čelnicima kluba koji su nam obezbijedili idealne uslove za rad, kao i najboljem stručnom štabu na planeti, a to je moj stručni štab. Želim da se zahvalim državi Srbiji koja je mnogo pomogla Partizanu da ima ovakvu sezonu, da napravi ozbiljan tim i odličan budžet".

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

"Imali smo roster za takmičenja kakva su Evroliga i ABA liga. Uprkos problemima sa povredama i sastavom tima, stigli smo jako blizu plasmana na finalni turnir Evrolige, smogli smo snage da se podignemo poslije bolnog poraza od Reala i stignemo do trofeja u ABA ligi. Svaka čast momci, svaka čast navijači. Partizan i Zvezda zaslužuju da igraju u ovakvim uslovima. Poslali smo divnu sliku u Evropi, pobijedio je Partizan, ali pobijedila je i košarka. Jako sam srećan zbog toga”.

Na pitanje šta dalje, Obradović je odgovorio:

"Lijepo je bilo biti na rukama igrača poslije dosta godina kada je Partizan u pitanju, leđa bole, ali proći će. Sada se odmah okrećemo razgovoru sa igračima koji su iznijeli teret u ovoj sezomvpni.  Bilo bi nekorekno da se ne zahvalimo na finansijskoj podršci koju smo dobili od države, kao i ljudima iz našeg marketinga i sponzorima koji su nam omogućili stvaranje dobrog i jakog tima. Da je budžet bio za nijansu veći, imali bismo širi roster, a samim tim i veće šanse za plasman na finalni turnir. Ja bih najviše volio da dođemo na nivo samofinansiranja i tome ćemo da težimo", zaključio je Žoc.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()